Tuesday, January 26, 2010

lawak dalam keseriusan

bismillahirrahmanirrahim..

ade satu cerita kelakar.serius. lawak tidak disengajakan untuk hari ni.tadi ada teaching dengan registra (doktor).lepas habis beberapa patients pi buat short cases, doctor bawak kami ke HDW (High Dependency Unit).

lalu doctor pun panggillah seorang ahli group kami ni untuk perform respiratory system examintation(sistem pernafasan)..agak kecuakan jugak kot diwaktu itu.saya nampak kawan saya tu betul2kan jam.okelah fine.sampai part count pusle rate tiba-tiba doctor tegur..

''urm...__(identiti dirahsiakan)___kamu pakai jam terbalik ker??''

kami semua serbu tengok jam kawan kami itu....
berterabur semua gelak sakan time tu..terbalik nombor 12 kebawah..kihkihkih

''ops...oh..saya pinjam jam kawan saya ni xbawak jam pulak.xperasan tadi'',

lebih kurang gitu la jawab die dengan muka sememeh.macam nak belasah.. Haha.. entah entah patient tu pun turun menyertai kegelakkan tersebut.ishkk..lawak lawak.

yang menjadi masalahnya muke die confident gile je count pulse patient tu..tanpa rasa kelainan waktu pada jam tersebut.rasanya die dah perasan jam tu terbalik .tapi telah tidak mengendahkannya sebab nak guna jarum saat je.

hai...sajaje nak menarik perhatian ea.lawak paling bermakna untuk petang ni.huhu..kalau rasa tidak kelakar tidak mengapapun.kerana ini bukanlah raja lawak.sekadar kalau mahu relax relax minda. yang penting terus banyakkkan practise history taking,Physical examination dan mantapkan knowledge.tidak lupa doa dan tawakkal.semoga dipermudahkan observe long case minggu depan buat y terlibat.amin.

saya saja usik lepas kelas-''ni mesti selalu pakai jam digital power rangers nie.kehkeh''.

cerita ini tidak berniat mensabotaj mana mana pihak samaada yang hidup mahupun yang mati.acewah.
~sekadar sukasukiku~
salam.

6 comments:

  1. hahaha..
    diba! siapakah gerangan orang itu? :P

    anyway, good luck for long case ya! :)

    ReplyDelete
  2. gudluck for you too!!
    ~adelah.. orang yang identitinya dirahsiakan itu.y penting a man.sok pi tnya sendri.abihla ak pasni kene belasah dengn orang itu.haha

    ReplyDelete
  3. sebab time tu kan tengah serius buat short cases.sume focus.sekali...

    ReplyDelete
  4. lawak.tapi budak tu maybe rasa malu gak

    ReplyDelete
  5. fndrocka:mungkin juga,tapi orang tu pun agak selamba saje.hee

    ReplyDelete